, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο θάνατος που συγκλόνισε τον Παπαγεωργόπουλο!

papagewrgopoulos-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Ο θάνατος ενός 32χρονου κρατουμένου στις φυλακές των Διαβατών τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα «στιγμάτισε» τις φετινές γιορτές του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Όπως αναφέρει στο karfitsa.gr η σύζυγός του Ελένη: «η είδηση του θανάτου του κρατουμένου του χάλασε τη διάθεση. Τον είδα τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα και μου ανέφερε το περιστατικό. Ο Βασίλης και ο 32χρονος δεν ήταν στο ίδιο κελί αλλά γνωρίζονταν και μιλούσαν στον προαύλιο χώρο των φυλακών. Όπως μου είπε του άρεζε κι εκείνου η γυμναστική. Μου τον χαρακτήριζε παλίκαρο και μπρατσαρά».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 32χρονος είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εμπορία ναρκωτικών. Σύμφωνα με την νεκροψία ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε ο τέως δήμαρχος στη σύζυγό του «το πρωί δεν σηκώθηκε από το κρεβάτι. Γύρω στις 11 ένας άλλος κρατούμενος πήγε να τον ξυπνήσει, διαπίστωσε πως είναι νεκρός και αμέσως κάλεσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους».
Πρόκειται για τη τρίτη Ανάσταση που ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κάνει στο κελί της φυλακής Διαβατών. Φέτος είχε δίπλα του εκτός από τη σύζυγό του Ελένη και τα αδέρφια του. Λόγω της εορταστικής περιόδου οι δικοί του είχαν τη δυνατότητα να τον επισκεφτούν περισσότερες φορές τη βδομάδα εκτός των δυο (Δευτέρα και Παρασκευή) που επιτρέπει η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος. Έτσι τον είδαν τη Μεγάλη Δευτέρα, την Μεγάλη Πέμπτη, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτράπηκαν οι επισκέψεις λόγω… αδειών του προσωπικού!
Όπως λέει η Ελένη Παπαγεωργοπούλου στην «Κ»: «Είχαμε εορταστικά extra επισκεπτήρια. Στις αργίες τα επισκεπτήρια καταργούνται επομένως μας επιτρέπεται να τους δούμε άλλες ημέρες». «Το Μεγάλο Σάββατο είμαστε επτά άτομα που τον επισκεφτήκαμε. Το είδαμε για λίγο όλοι» υπογραμμίζει.
Σε ό,τι αφορά το… εορταστικό μενού των φυλακών αυτό περιελάμβανε αρνάκι και μια μπύρα επιπλέον για τους κρατούμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε στις φυλακές Διαβατών και με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, ενώ είχε προηγηθεί συνάντησή του και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ. Άνθιμο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.