18:27, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Οι αλλαγές που φέρνουν οι εκλογές στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημοσίου

dhmosioi-ypallhloi
«Θύμα» των πολιτικών εξελίξεων θα είναι για μια ακόμη φορά το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στο «ψυγείο» λόγω εκλογών και ανασχηματισμών. Η κατάρτιση του νομοσχεδίου ήταν στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του γνωστοποίησε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Την ίδια μοίρα μάλιστα θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς του Δημοσίου.
Σε «αγώνα δρόμου» θα πρέπει να επιδοθεί η ηγεσία του υπουργείου μετά την διεξαγωγή των εκλογών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», καθώς τα χρονικά περιθώρια θα είναι εξαιρετικά στενά.
Η κυβέρνηση βάσει του κειμένου της Συμφωνίας θα πρέπει μέχρι τον Οκτώβριο να έχει καταρτίσει το νομικό πλαίσιο που θα αφορά το νέο μισθολόγιο που θα ισχύει στο Δημόσιο. Οι αλλαγές θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες ενώ προβλέπεται και διεύρυνση της «ψαλίδας» μεταξύ κατώτατου και ανώτατου μισθού. Οι μισθολογικές απολαβές των υπαλλήλων θα συνδέονται με την αξιολόγηση και θα είναι σε συνάρτηση «με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τις αρμοδιότητες, και τη θέση του προσωπικού». Θα καθοριστούν επίσης τα ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και για τα επίπεδα απασχόλησης στο Δημόσιο που συνδέονται με την επίτευξη των στόχων για την δημοσιονομική προσαρμογή και την μείωση των δημοσίων δαπανών κατά την διάρκεια της περιόδου 2016-2019.
Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει την πολιτική των αποχωρήσεων το 2016, ενώ ο συντελεστής που θα ισχύει για την περίοδο 2017-2019 θα καθοριστεί από το Μεσοπρόθεσμο τον Οκτώβριο.
Μέχρι τον Οκτώβρη θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας διαδικασίας για την επιλογή προϊσταμένων, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016. Η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και των διευθυντών μέχρι τον Μάη του 2016. Οι προσλήψεις του θα βασίζονται στις ικανότητες και όπως επισημαίνεται «θα είναι αποσυνδεδεμένη από πολιτικές αποφάσεις». Παράλληλα αναμένονται αλλαγές και στο καθεστώς των γενικών γραμματέων στους δημόσιους οργανισμούς «με σκοπό την αποπολιτικοποίηση», αλλά και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στο Δημόσιο.
Ως το Νοέμβρη θα πρέπει να έχει θεσπιστεί ο νόμος που θα αφορά το νέο μισθολόγιο, που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2016.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr