, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Οι δήμοι μπορούν να πάρουν επάνω τους και το θέμα των συγκοινωνιών"

Μπουτάρης
Τη στήριξη του υπουργείου υποδομών φέρεται να έχει εξασφαλίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην πρωτοβουλία του όλοι οι δήμοι “να πάρουν πάνω τους” την υπόθεση των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ώστε να μην υπάρξει άλλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες και φορολογούμενους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
Από την ώρα που ξέσπασε η αντιπαράθεση ΟΑΣΘ με δημόσιο για τις επιδοτήσεις και το… μονοπώλιο, ο κ. Μπουτάρης – όπως είπε στο karfitsa.gr –  ξεκίνησε κύκλο επαφών και συζητήσεων με δημάρχους όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος (και θα συνεχίσει την ίδια προσπάθεια με αιρετούς όλου του νομού Θεσσαλονίκης) ώστε οι δήμοι με ευρωπαική επιχορήγηση να αγοράσουν λεωφορεία, οικονομικής κατανάλωσης, και να ιδρύσουν το δικό τους… “ΟΑΣΘ”.
Σ΄αυτή την περίπτωση, την είδηση μάλλον δεν θα υποδεχθούν με ιδιαίτερη χαρά οι μέτοχοι του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων οπως έχει γραφεί επανειλλημένως, βρίσκονται και πολιτικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα.
Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να συσπειρώσει δυνάμεις που θέλουν εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις για τη συγκοινωνία της πόλης και τη διευκόλυνση των δημοτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει σύμφωνο και τον ίδιο τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε έθεσε θέμα… ΟΑΣΘ και κατάργησης του μονοπωλίου του. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, ο κ Μπουτάρης θα αξιοποιήσει τις ημέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ για να κάνει νέο γύρο συνομιλιών και με… υπουργούς, συναρμοδίων χαρτοφυλακίων, ώστε να προχωρήσει το project της πιο άνετης και φθηνής συγκοινωνίας των Θεσσαλονικέων.
Nα θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος, όπως έχει γράψει η εφημερίδα karfitsa, θα αναλάβει και πιο ουσιαστικό ρόλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη σύνδεση του με την κοινωνία, την πόλη και τους υπόλοιπους φορείς της Β. Ελλάδος…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.