, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Οι μαθητές στην Άσσηρο περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν σπίτι τους"

ασσηρος
Ανοιχτή πληγή παραμένει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Ασσήρου, Κώστας Κυνηγός, «οι μαθητές εδώ το τελευταίο εξάμηνο, εκτός από την ταλαιπωρία, εκτίθενται και σε πολλούς κινδύνους».
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις λέγοντας: «Για εμάς δεν υφίστανται καν συμβάσεις. «Αλλάξαν τις τεχνικές προδιαγραφές οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, με αποτέλεσμα οι λεωφορειούχοι να θεωρούν ασύμφορη την ανάληψη δρομολογίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει δοθεί ακόμα καμία ουσιαστική απάντηση.«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική απάντηση από τους αρμόδιους. Ακόμη και τα παιδιά έχουν αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση. Αυτά τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί πολίτες. Τι πρότυπα τους δίνουμε;».
«Είναι αδιανόητο εν έτος 2015 να περπατούν τα παιδιά τόσα χιλιόμετρα για να φτάσουν σπίτι τους», υπογράμμισε και συνέχισε: «Δόθηκαν υποσχέσεις ότι το καλοκαίρι θα λυνόταν το πρόβλημα. Ωστόσο, αντί να βοηθάμε τα παιδιά τους βάζουμε συνέχεια εμπόδια. Όλοι στηρίζουμε αυτή την κατάληψη».
Τέλος, ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha πως δεν έχει τεθεί χρονικό όριο στο ζήτημα της κατάληψης, κάνοντας έκκληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.