, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οικονόμου: Αν είχαν εμβολιαστεί οι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στις εντατικές

“Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται και που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα, για να αντέξει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε σημερινή συνέντευξή του ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια εξισορροπητική στρατηγική, με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση ανοικτή και ταυτόχρονα με μια προσπάθεια επέκτασης των εμβολιασμών, που είναι το κλειδί της αντιμετώπισης της κατάστασης και ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

“Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε την πανδημία με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και γι’ αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι, και για την 3η δόση, που βλέπουμε να αποδίδει πολύ σημαντικά τις τελευταίες ημέρες”, τόνισε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει και επίταξη γιατρών, αν χρειαστεί, για να ενισχύσει το ιατρικό προσωπικό και να πάρει όλα τα μέτρα που έχουν και κόστος.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων σημείωσε: «Η πραγματικότητα στα σχολεία είναι ότι έχουμε 80.000 τμήματα. Από αυτά, με τα πρωτόκολλα που σχεδιάσαμε από το καλοκαίρι, με το testing το συχνό που εφαρμόζεται, με το ποσοστό των εμβολιασμών που έχουμε πετύχει σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε αρκετούς μαθητές, σήμερα που μιλάμε είναι κλειστά κάποια λίγα τμήματα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.