, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δήμων έως τέλη Οκτωβρίου

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΣ, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα δύο υπουργεία, από τους ΟΤΑ α’ βαθμού θα αντηληθεί μεγάλος αριθμός εκ των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

«Μεγάλο ενδιαφέρον» για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.