, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στην Κεφαλονιά

Εκδήλωση των εταιρειών AMERESCO και RESINVEST πραγματοποιήθηκε σήμερα για την ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου στη θέση Ξερακιάς, του Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς, για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πολλά στελέχη του κλάδου ενέργειας.

Οι εταιρείες AMERESCO και RESINVEST ανέλαβαν μέσω δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού το έργο της κατασκευής των έργων υποδομής, της προμήθειας, μεταφοράς, ανέγερσης και θέσης σε λειτουργία του πάρκου, καθώς και τη λειτουργία και συντήρησή του για 15 χρόνια. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από ένα χρόνο παρότι εκτελέστηκε εν μέσω πανδημίας, τυφώνα «Ιανού» και έντονων κατά την πρώτη φάση τοπικών αντιδράσεων.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος, αναφερόμενος στο έργο της Κεφαλονιάς, τόνισε ότι υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ μόλις επτά μηνών. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η εταιρεία κατασκευάζει σήμερα έργα ισχύος 300 MW, μέγεθος πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της επιχείρησης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.