, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών στη Γέφυρα Σερβίων (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

O περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφέρει μεταξύ άλλων πως “προχωράμε στη δεύτερη και πιο δύσκολη φάση των επισκευών ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η επιθεώρηση όλων των τενόντων της Γέφυρας στο κρίσιμο τμήμα της προβολοδόμησης“.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες επισκευής της πρώτης φάσης αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

Ενισχύθηκε τοπικά το σημείο με τη μεγάλη ρωγμή του 6ου προβόλου με οπλισμό και ενέματα με χρήση ειδικών υλικών και για την προστασία των τενόντων.

Προχωράμε στη δεύτερη και πιο δύσκολη φάση των επισκευών ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η επιθεώρηση όλων των τενόντων της Γέφυρας στο κρίσιμο τμήμα της προβολοδόμησης.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους και την αρμόδια διεύθυνση, είμαστε εντός του χρονικού προγραμματισμού των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της επισκευής, με τον όρο ότι δεν θα εντοπιστεί άλλη σημαντική ζημιά που θα χρειαστεί περεταίρω χρόνο για την επισκευή».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.