, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολοκληρώθηκε το 5ο Thessaloniki Pride (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ)

11a
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ η παρέλαση που έγινε σήμερα,Σαββατο, στο πλαίσιο του πέμπτου Thessaloniki Pride. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Αγαπάτε Αλλήλ@s» και εκτός από την Ελλάδα στην παρέλαση συμμετέχουν και άτομα της LGBTI κοινότητας(λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι/-ες, τρανς και ίντερσεξ ) απο Σερβία, Σόφια, Βουλγαρία , Μαυροβούνιο και Τουρκία.
Το φετινό Pride ήταν αφιερωμένο στην καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους.
Όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες  οι διοργανωτές, «η πρόσφατη μαζική δολοφονία στο Ορλάντο δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η ρητορική μίσους και σε πόσο ειδεχθή εγκλήματα μίσους μπορεί να οδηγήσει.  Από το κλασικό «δε με νοιάζει αν είσαι γκέι ή λεσβία, αρκεί να μην το δείχνεις» μέχρι τα κηρύγματα μίσους ακραίων θρησκευτικών ηγετών, κάθε εχθρικός λόγος υποδαυλίζει, προτρέπει και δικαιολογεί το μίσος και τις διακρίσεις. Αντίθετα, το Thessaloniki Pride εκπέμπει μόνο αγάπη».
Λίγο πριν τις 19:30 ήδη είχαν  συγκεντρωθεί κόσμος στην πλατεία του Λευκού Πύργου ενώ αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης , λίγο πριν τις 22:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία κάτω από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο.
Τη θλίψη του για τη δολοφονία στο Ορλάντο έδειξε με ένα διαφορετικό τρόπο ένας απο τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.
10a
9a
11
12
13
 
 
 
1a
2a
3a
4a
5a
6a
7a
8-001
9a
10a
11a
 
α1
β1
γ1
δ1
ε1
 
1a
2a
3a
4a
5a
6a
7a
8a


 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.