, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολονύχτια διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους για τις… Σκουριές!

ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Με πανό που γράφουν «ΔιεκΔΙΚΗση για το νερό, τον τόπο και τη ζωή μας» και «Θεσσαλονίκη ξύπνα, στην σκόνη θα πνιγείς από τα ορυχεία Κιλκίς, Χαλκιδικής»…
Ολονύχτια διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού της… Χαλκιδικής με αφορμή τη δίκη 21 ατόμων για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013. Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν «ΔιεκΔΙΚΗση για το νερό, τον τόπο και τη ζωή μας» και «Θεσσαλονίκη ξύπνα, στην σκόνη θα πνιγείς από τα ορυχεία Κιλκίς, Χαλκιδικής» ενώ σε οθόνη προβάλλονται στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις και από τα μέρη όπου γίνεται εξόρυξη.
Οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού.Έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Εικόνα απευθείας Πλατεία Αριστοτέλους: https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/makedonia/thessaloniki/plateia-aristotelous.html

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.