07:50, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

«Ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες»

imerisia_LARGE_t_1041_106691433Σε οριακό σημείο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση στο κλειστό στάδιο του Τάε Κβον Ντο όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες μετανάστες μετά τη μεταφορά τους από την Ειδομένη στην Αθήνα.
Απότο πρωί του Σαββάτου, έχουν σημειωθεί αρκετά επεισόδια, για τα οποία χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, μάλιστα, προχώρησαν σε περίπου 100 προσαγωγές ενώ σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των μεταναστών προκειμένου να απομονωθούν οι ομάδες εκείνες που δημιουργούν την ένταση και πιθανώς να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο MEGA ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες.
«Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά – Ιρανός ο ένας, Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει, πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάτος.
Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο όταν ένας μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νομίζοντας ότι του έκλεψαν το κινητό του και το εισιτήριο του για τα μέσα μεταφοράς!
Ο μαροκινής καταγωγής άνδρας έβγαλε απο τα πράγματα του ενα ξυραφάκι και απείλησε να κόψει τις φλέβες του εάν δεν του επέστρεφαν τα πράγματα του. Αμέσως στις αθλητικές εγκαταστάσεις σήμανε συναγερμός και στο κλειστό μπήκε διμοιρία των ΜΑΤ. Αφού ακινητοποίησαν τον απελπισμένο μετανάστη και ηρέμησαν τα πνεύματα, ο ίδιος ξανακοίταξε τα πράγματά του και βρήκε το κινητό του ενώ το εισιτήριό του αποδέχθηκε πως το είχε στην τσέπη του.
Όπως ανέφερε ο φύλακας της εγκατάστασης, είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ των λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο και ο Μαροκινός να οδηγηθεί με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Την ίδια ώρα ανήσυχος για συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες στα λεγόμενα hot spot εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος είπε μάλιστα ότι αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στα νησιά.
«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά.
imerisia.gr