, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Ομηρία λόγω… κατασκοπίας στο Άγιο Όρος!

ImageHandler (1)

 

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στον «πόλεμο» μεταξύ της παλιάς και της νέας αδελφότητας της μονής Εσφιγμένου που αναστατώνει την κοινότητα του Αγίου Όρους και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, καθώς οι μοναχοί φέρονται να κράτησαν έναν επισκέπτη σε καθεστώς… ομηρίας!
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr, οι μοναχοί αντιλήφθηκαν έναν επισκέπτη ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη νέα αδελφότητα να φωτογραφίζει το μοναστήρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Αν και του ζήτησαν να διαγράψει τις φωτογραφίες, εκείνος αρνήθηκε και τότε του απαγόρευσαν την έξοδο από την Μονή Εσφιγμένου!
Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος ειδοποίησε την Αστυνομία, πάντως κλιμάκιο ανδρών του αστυνομικού τμήματος Καρυών έφτασε στο μοναστήρι με εντολή εισαγγελέα και μετέφερε στο τμήμα τον επισκέπτη και κάποιους από τους μοναχούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την ασυνήθιστη υπόθεση ομηρίας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

Το νέο περιστατικό συνέβη μόλις τρία 24ωρα μετά την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και δικαστικών επιμελητών στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την εκκένωσή του από τους ζηλωτές μοναχούς βάσει δικαστικού εγγράφου με το οποίο διατάσσεται να αποδοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές. Ένας μοναχός και πέντε λαϊκοί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου καθώς αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η νέα αδελφότητα μοναχών της μονής Εσφιγμένου συγκροτήθηκε με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους το 2005, αλλά η παλιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το κονάκι με αποτέλεσμα κατά καιρούς να καταγράφονται  συγκρούσεις.