00:46, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

«Όχι» στο νεκροταφείο άρρωστων ζώων (ΒΙΝΤΕΟ)

main_1470810536_2349035Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο τόπος τους σε νεκροταφείο ζώων είναι οι κάτοικοι της Κυψέλης.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων οι οποίες ξεκίνησαν όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί καθώς όλη η Κυψέλη είναι κυριολεκτικά επί ποδός.Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην έξοδο του χωριού στο σημείο που οδηγεί προς το χώρο που προορίζεται για να θαφτούν τα ζώα τα οποία προσβλήθηκαν από την νόσο της οζώδους δερματίτιδας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει αυτό το «έγκλημα» όπως το χαρακτηρίζουν.
Δηλώνουν ότι αυτό αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την υγεία όχι μόνο των κατοίκων του χωριού αλλά και της γύρω περιοχής καθώς από πηγές που υπάρχουν εκεί υδρεύονται και γύρω χωριά.Υπάρχει καταγγελία ότι δεν έχουν ληφθεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την υποτυπώδη «ασφαλή» ταφή.Μετά τη συγκέντρωση στο σημείο όλοι οι κάτοικοι μετέβησαν στο δημοτικό κατάστημα για να σζητήσουν την κλιμάκωση της κινητοποίησής τους.Παρόντες στο χώρο είναι και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Αλεξάνδρειας κ.κ. Σαρακατσάνος και Ναλμπάντης.
Ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων τάχθηκε και η εκκλησία.Σε δηλώσεις του στο Verianet ο κ. Ναλμπάντης είπε ότι από την πλευρά του Δήμου Αλεξάνδρειας υπήρξε πρόταση για συμβολή ενός σημαντικού οικονομικού ποσού ώστε να συμπληρωθεί το απαιτούμενο κονδύλιο για την καύση των άρρωστων ζώων.
Σε ερώτηση γιατί δεν εφαρμόστηκε αυτή η λύση ο κ. Ναλμπάντης απάντησε ότι σε αυτό την απάντηση πρέπει να την δώσουν η Αντιπεριφέρεια και οι Υπηρεσίες της.Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη η Ι.Μ. Σφηνίτσης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης ταφής των ζώων τα οποία εκδικάστηκαν και απορρίφθηκαν (Παραπ. Δ.Τ.)

verianet.gr