, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ουρές εκατοντάδων πιστών για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

epitafios5 copy
Κατά δεκάδες συρρέουν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής οι πιστοί στους ναούς και τις Εκκλησίες της χώρας, προκειμένου να χαιρετίσουν και στολίσουν τους επιτάφιους.
Για το λόγο αυτό άλλωστε και οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμά τους έτσι, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους εργαζόμενους το επιθυμούν να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά είναι ένας από τους πρώτους του νομού που περιφέρονται. Από νωρίς το πρωί σε έναν από τους κεντρικότερους ναούς της πόλης (επί της οδού Ι. Δραγούμη) σχηματίζονται ουρές πιστών. Όλες οι ηλικίες, νέοι, παιδιά, ηλικιωμένοι με τα εγγόνια τους περιμένουν υπομονετικά μέχρι να έρθει η δική τους σειρά να βάλουν έναν λουλούδι στον επιτάφιο.
Οι ουρές στις Εκκλησίες την Μεγάλη Παρασκευή είναι ένα φαινόμενο σύνηθες, ωστόσο όπως είπαν στο karfitsa.gr κληρικοί «η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών σπρώχνει όλο και περισσότερο κόσμο στην αγκαλιά της Εκκλησίας, αφού μόνο αυτή είναι που μπορεί να προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό».
 Βαγγέλης Στολάκης
epitafios4 copy epitafios3 copy epitafios2 copy Epitafios1 copy

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.