, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Στο Προεδρικό Μέγαρο μικροί ήρωες που κέρδισαν τη μάχη

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, θα δεχθεί παιδιά που έχουν ξεπεράσει τη νόσο, τα οποία θα συνοδεύονται από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» Μαρία Τρυφωνίδη.

Η κα Τρυφωνίδη μίλησε στην εκπομπή “NewsRoom” και τόνισε ότι σήμερα, μετά από όχι πολλά χρόνια, η επιστήμη έχει καταφέρει να μπορεί να φέρει τα παιδιά σε πλήρη ίαση περίπου στο 80%. “Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρχει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων, να υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός, γιατί η ιατρική σήμερα είναι και τεχνολογία” σημείωσε.

«Μπορούμε να πούμε ότι στην Ελλάδα έχουμε τα ίδια ποσοστά ίασης όπως έχουμε και σε όλη τη προηγμένη Ευρώπη. Βέβαια υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο χώρο του καρκίνου, αν μιλήσουμε για την παγκόσμια υγεία. Στις προηγμένες χώρες το ποσοστό ίασης δεν ξεπερνάει το 20%” πρόσθεσε..

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.