, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παιδική βιβλιοθήκη από το Δίκτυο Journalists Acting

paidiki
 
Μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη για παιδιά και νέους, ένας ιδιαίτερος χώρος δημιουργικής απασχόλησης και μελέτης, δημιουργήθηκε στο ορεινό χωριό Κρανιά Γρεβενών, στις παρυφές της Βάλια Κάλντα, με πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση -Journalists Acting”.
Για την ολοκλήρωσή της, οι δημοσιογράφοι μέλη του Δικτύου είχαν αμέριστη στήριξη από τη δημοτική αρχή Γρεβενών, εταιρείες-χορηγούς, αλλά και δεκάδες πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για τη συγκέντρωση βιβλίων.
Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν στον χώρο όπου θα λειτουργήσει, στο μέχρι πρότινος άδειο κτήριο του παλιού σχολείου, την Κυριακή 13 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι.
Η βιβλιοθήκη, που φτιάχτηκε για τα 30 παιδιά του χωριού, ηλικίας τριών μέχρι 15 ετών, διαθέτει περισσότερα από 1000 βιβλία, ηλεκτρονικό υπολογιστή με εκπαιδευτικό λογισμικό, ηλεκτρονικές και συμβατικές εγκυκλοπαίδειες, σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών και όλα τα απαιτούμενα έπιπλα και φωτιστικά σώματα. Ο χώρος για τη λειτουργία της παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή Γρεβενών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.