, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πανελλαδικές: Μαθήτρια με κορωνοϊό πρέπει να ξαναδώσει όλα τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο (Βίντεο))

Ζητούν από την κόρη της που νόσησε με κορωνοϊό να ξαναδώσει όλα τα μαθήματα στις πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

«Η κόρη μου βρέθηκε θετικό κρούσματα την Τετάρτη και την επόμενη ημέρα ψάχναμε να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να δώσει το ειδικό μάθημα των γαλλικών. Ήθελε για γαλλική φιλολογία μόνο. Έδωσε τα 4 μαθήματά της και της έμενε το ειδικό που θα έδινε τη Δευτέρα. Μάθαμε ότι υπάρχει νόμος και πρέπει να τα δώσει όλα πάλι από τον Σεπτέμβριο. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Ο κορωνοϊός μπήκε σε έναν νόμο που υπάρχει ήδη 5 χρόνια. Επικοινώνησα με τους διευθυντές και την Δευτεροβάθμια. Ήταν όλοι σίγουροι ότι πρέπει να τα δώσει όλα από Σεπτέμβριο.», ανέφερε η κυρία Ξένια.
«Η ισχύς του νόμου υπάρχει. Η κόρη μου και όλα τα παιδιά σαν τη κόρη μου ζουν σε καθεστώς lockdown και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι σαν να τους λένε “δεν μας νοιάζει έλα να τα ξαναδώσεις όλα από Σεπτέμβριο”», πρόσθεσε.
Η υφυπουργός παιδείας, κυρία Ζέττα Μακρή, παρενέβη στην εκπομπή σχολιάζοντας την καταγγελία της κυρίας Ξένιας. «Ήδη από το 2017 ισχύει αυτό», ανέφερε. «Νομικά το να νομοθετήσουμε εκ των υστέρων ή να τροποποιήσουμε το νόμο για μία μόνο περίπτωση δεν γίνεται…», πρόσθεσε.
«Από το 2013 – 2017 υπήρχε αυτό το περιθώριο για επαναληπτικές εξετάσεις, αλλά άλλαξε γιατί γινόταν κατάχρηση. Το υπουργείο έλαβε υπόψιν της και την πανδημία. Ως όφειλε πήρε όλα τα μέτρα για την διεξαγωγή των πανελλαδικών και ο νόμος όπως ήταν προστέθηκε και η περίπτωση της πανδημίας, οι προϋποθέσεις είναι γνωστές και δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Καταννοούμε την μαθήτρια αλλά ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει.», σημείωσε.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.