, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πάνω από 1.200 κιλά όστρακα κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη(ΦΩΤΟ)

P9160113m
Χίλια διακόσια ογδόντα επτά κιλά (1.287 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν έξι ημεδαποί.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης κοινής επιχείρησης των παραπάνω στελεχών, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, σκάφος τύπου μπλάβας, με κυβερνήτη έναν 47χρονο και συνεπιβάτη έναν 61χρονο, να εκφορτώνουν τα εν λόγω όστρακα σε ένα  Φ.Ι.Χ αυτοκίνητο, με τη συμμετοχή τριών ημεδαπών, ηλικίας 48, 51 και 46 ετών αντίστοιχα, ενώ ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης Συνόρων στο σημείο καθόδου προς το λιμενίσκο Μαΐστρου και συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του .
Στη συνέχεια οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία, λάθρα στη χώρα, συνολικά  64 σάκους δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδα συνολικού βάρους 1.287 κιλών.
Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν όλοι οι ανωτέρω για λαθρεμπορία από κοινού δίθυρων μαλακίων (οστράκων) του είδους αχιβάδας , κατοχή με σκοπό τη μεταφορά προς πώληση, το σύνολο των οποίων ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ κατασχέθηκαν τα Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. οχήματα, το σκάφος και η παραπάνω ποσότητα των οστράκων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.