, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Ασσήρου

komvos-assirouΠρόκειται για τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οσού στην Άσσηρο που συνδέει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού με την παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών και με την τοπική οδό Ασσήρου-Λαγκαδά.

Στην τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία του ανισόπεδου κόμβου της Ασσήρου παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Παρασκευά Σαββαΐδη.

Σε δήλωσή του για τη σημασία του έργου, ο κ. Καράογλου ανέφερε τα εξής: «Οι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη και κάθε έργο που παραδίδεται στην κυκλοφορία, βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση. Έργα υποδομής όπως το συγκεκριμένο, αφενός μειώνουν αισθητά τις αποστάσεις και αφετέρου αναβαθμίζουν την ποιότητα των μετακινήσεων, ανοίγοντας νέους εμπορικούς δρόμους. Με την παράδοση του συγκεκριμένου κόμβου στην κυκλοφορία, η Άσσηρος έρχεται πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ευρύτερη περιοχή παίρνει μια σημαντική κυκλοφοριακή “ανάσα”, δεδομένου ότι απεμπλέκεται η Λητή από την υποχρεωτική μέχρι σήμερα διέλευση των οχημάτων που κατευθύνονταν είτε προς Κιλκίς, είτε προς Σέρρες.  Έργα όπως το σημερινό, αποδεικνύουν ότι υπάρχει σωστός σχεδιασμός για τη βελτίωση των υποδομών και συμβάλλουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.