Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

symvoulioΠαράσταση διαμαρτυρίας έκαναν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, γονείς από σχολικές μονάδες της πόλης, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων των σχολείων τους.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι Ενώσεις Γονέων από τις Α’, Δ’ και Ε’ δημοτικές κοινότητες, από επτά δημοτικά σχολεία (16ο, 40ο, 41ο, 26ο, 27ο, 105ο και 106ο), από το 2ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας και το 28ο ΓΕΛ. “Αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε μια πρόταση συνολικής αντιμετώπισης των σχολικών προβλημάτων δεν πρόκειται να πετύχουμε κάτι. Πολεμάμε να βρούμε μια άκρη, θα καταθέσουμε την πρόταση και στην ΚΕΔΕ”, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο ποσό στις σχολικές επιτροπές.
Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 40ου δημοτικού σχολείου, Χριστίνα Γούση, υποστήριξε πως το σχολείο τους με την πάροδο των χρόνων έχει υποστεί “επικίνδυνες φθορές που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά μας και πως δεν έχει μπει ούτε ένα καρφί από τον Δήμο”.
ΑΜΠΕ