, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρατείνεται για 4η φορά η λειτουργία των δομών αντιμετώπισης της φτώχειας

ΦΤΩΧΕΙΑ
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Με νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη βουλή, θα παραταθεί για 4η φορά η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας,  μέχρι 31/12/2016. Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Χουλιαράκη.
Η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές έχει ήδη διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 20/10/2016.
Η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών συνεχίζεται από εθνικούς πόρους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης-έναρξης των δομών-δράσεων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Γι’ αυτό, τους  καλούμε για άλλη μια φορά, να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού στις νέες δομές ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2016.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.