, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρατείνεται και το 2015 η απόσυρση αυτοκινήτων

cars

Στην απόσυρση οδηγήθηκαν 52.390 αυτοκίνητα σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, εκ των οποίων αντικαταστάθηκαν με καινούργια τα 41.843. Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 53.844 και στο δεκάμηνο αναμένεται να ανέλθουν περίπου στις 60.000.

Έτσι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να παρατείνει το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων και την επόμενη χρονιά, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Τα έσοδα υπερβαίνουν τις απώλειες από τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης που πληρώνουν όσοι αγοράζουν νέο αυτοκίνητο αποσύροντας το παλαιότερο, ενώ ταυτόχρονα παραμένει «ζωντανός» ο κλάδος της αγοράς αυτοκινήτου. Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι επτά στις δέκα πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Εάν τελικά το υπουργείο Οικονομικών δώσει το «πράσινο φως» για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης, αυτή αναμένεται να προβλέπει ότι το κίνητρο της απόσυρσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2001.

 

Ποια είναι η διαδικασία της απόσυρσης ΙΧ -Τα τέσσερα βήματα

Από τη στιγμή που κάποιος ιδιοκτήτης αποφασίσει να αποχωριστεί το ΙΧ και να το στείλει για απόσυρση υπάρχουν τέσσερα απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει.

1: Να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία καθορίζονται από τη νομική μορφή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

2: Να κλείσει ραντεβού για τη συλλογή του οχήματος από το χώρο σας. Γερανό οδικής βοήθειας της εταιρείας που αναλαμβάνει την απόσυρση συλλέγει το όχημα από το χώρο του ιδιοκτήτη την ημέρα και ώρα που επιθυμεί εκείνος χωρίς επιβάρυνση.

3: Ο ιδιοκτήτης παραδίδει το όχημα στο οδηγό και εκείνος του δίνει μια βεβαίωση παραλαβής.

4: Ο ιδιοκτήτης περιμένει μέσω ταχυδρομείου το επίσημο Πιστοποιητικό Καταστροφής, πρόκειται για το επίσημο έγγραφο της διαγραφής.

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.