, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Παρέμβαση δημάρχου Γ. Μπουτάρη για ΑΠΘ: "Είναι θέμα της… κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανομία"

Mpoutaris- Theoxaris
του Βαγγέλη Στολάκη
Να εκτονωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή τους αλληλέγγυους και τους πρόσφυγες που διοργάνωσαν την εκδήλωση NO BORDERS ζητά με παρέμβασή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
«Δεν ξεφτιλιστήκαμε τώρα (ως χώρα). Έχει πολλά χρόνια που είμαστε ξεφτιλισμένοι. Ειδικά σε θέματα του Πανεπιστημίου, αυτή η περίφημη πιπίλα του ασύλου καλά κρατεί. Άσυλο δεν θα πει ανομία. Ένας από τους λόγους που ήρθαν οι NO BORDERS στην Ελλάδα για να κάνουν αυτή την ιστορία στον πανεπιστημιακό χώρο που είναι ο πιο οργανωμένος στην Ελλάδα είναι γιατί η ανομία είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.
Ο ίδιος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Χάρη Θεοχάρη της «Δημοκρατικής Ευθύνης» σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα δεν έκλεισε κανένα σύνορο. Τα σύνορα τα έκλεισε η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αυστρία. Γιατί δεν πήγαν εκεί να κάνουν την παρουσία τους; Ας πάνε εκεί. Στην Ελλάδα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα! Απαγορεύεις κάτι πριν γίνει η εκδήλωση. Γνωρίζαμε ότι θα έρθουν Γερμανοί, Ολλανδοί και Έλληνες. Η εισβολή και μάλιστα αυθαίρετα μέσα στο Πανεπιστήμιο είναι πέρα από κάθε λογική. Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο. Αντιλαμβάνομαι τη θέση της Αστυνομίας πως εάν υπάρξει βίαιη έξωση από το Πανεπιστήμιο θα ξεχυθούν στην πόλη. Θα δημιουργηθούν επεισόδια και κανένας δεν τα θέλει. Η λογική λέει να το αφήσουμε να εκτονωθεί. Η κατάσταση αυτή της ανομίας είναι ένα φαινόμενο κυρίαρχο τη χώρα μας. Είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. Εάν θέλουν να ζούμε σε ανομία να μην έχουν παράπονα» κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.