08:41, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Παρέμβαση Τσίπρα για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

kolastirio2
Την παρέμβαση προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η απεργία πείνας που ξεκίνησαν μετά από 22 ημέρες αποχής από τη φαρμακευτική τους αγωγή, οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού διαμαρτυρόμενοι για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες των κρατουμένων, όπως και οι φωτογραφίες που βλέπετε, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο εδώ και καιρό, ακόμα και στη σελίδα του κ. Τσίπρα στο twitter, ενώ είναι μια κατάσταση που χρονίζει και για την οποία δεν δικαιολογείται να μην είναι ενήμερος ο Πρωθυπουργός.
kolastirio_tweet_se_tsipra
Μάλιστα, χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, χρήστες του twitter έστελναν ερωτήσεις στον συντονιστή Πάνο Χαρίτο και τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν, χωρίς κάποιος από εκείνους να θέσει το θέμα στον τηλεοπτικό “αέρα”.
Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για το θέμα, ζητώντας και από τους δύο απλή και σαφή ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις φυλακές και για το τι μπορεί να γίνει.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
kolastirio