00:54, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

ΠΕΔ Κ.Μ.: Οι δήμαρχοι ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με θέμα τη μεταφορά μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των λεωφορειούχων από το μεταφορικό έργο από 29-10-2014, επειδή αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που ρύθμιζε το ζήτημα της καταβολής οφειλών προηγούμενων σχολικών ετών (2012-2013, 2013-2014).

Δυστυχώς τα τελευταία έξι χρόνια μονίμως παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει οριστική λύση σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και να χάνονται διδακτικές ώρες.

Όλοι οι δήμοι της ΠΕΔ-ΚΜ απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος για να μεταφέρονται οι μαθητές με ασφάλεια στα σχολεία τους. Η ΠΕΔ-ΚΜ ήδη συνέταξε και απέστειλε στους βουλευτές όλων των κομμάτων, σχετική νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) ,η οποία πρέπει να κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο του δημοσιονομικού ελέγχου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΕΔΚΜ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου.