, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δύο εισαγγελέων

ksiros-wanted
Παραγγελία για πειθαρχική δίωξη των δύο εισαγγελέων που συμμετείχαν στα συμβούλια των φυλακών και έδιναν άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό έδωσε τη Δευτέρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δίωξη θα ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας ο οποίος θα καταλογίσει στις δύο γυναίκες εισαγγελείς σφάλμα και βαρεία αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, που εκθέτει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο πόρισμα του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιώς κ. Ευάγγελου Ζαχαρή στις δύο γυναίκες εισαγγελείς καταλογίζονται τα εξής :
– Έδωσαν άδεια στην Χ. Ξηρό παρότι είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά για επεισόδια μέσα στις φυλακές.
– Στοιχεία από τη δικογραφία με τις εξηγήσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι αρχιφύλακες δείχνουν ότι ο Ξηρός κυκλοφορούσε ελεύθερα από την Ε στην Α πτέρυγα όπου κρατούνταν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» χωρίς να έχει δείξει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας στη συμπεριφορά του.
– Η ομολογία αρχιφύλακα που αποκάλυψε το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» για ελεύθερη ελευθερία του Ξηρού και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έπρεπε να είχε γίνει αντιληπτή από τις γυναίκες εισαγγελείς οι οποίες προήδρευαν του Συμβουλίου Αδειών.
– Τους καταλογίζεται ότι δεν επεδίωξαν να πληροφορηθούν με ποιον τρόπο αναπτυσσόταν η προσωπικότητα του Ξηρού μέσα στον Κορυδαλλό το 2012 – 2013 όταν είχε την προνομιακή μεταχείριση.
Μετά την άσκηση δίωξης τον φάκελο των δύο εισαγγελέων θα αναλάβει το επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο θα συνεδριάσει εν συμβουλίω σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας. Η εισαγγελέας που είναι υπεύθυνη για τις φυλακές Κορυδαλλού θα παραμείνει στη θέση της έως την ολοκλήρωση της έρευνας.