, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πενήντα σκηνές στο πολιτιστικό κέντρο Αρκαλοχωρίου για τους σεισμόπληκτους

Πενήντα σκηνές στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου από τους άνδρες του Στρατού προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι που τα σπίτια τους δεν είναι πλέον κατοικήσιμα καθώς επλήγησαν από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης μιλώντας στο cretapost, 50 σκηνές θα στηθούν σήμερα και αύριο άλλες 50 και είναι χωρητικότητας 10 ατόμων. Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα διαμονής ατόμων σε ξενοδοχεία, ωστόσο τα δωμάτια που είναι κενά αυτή την περίοδο είναι ελάχιστα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου βρέθηκαν 90 διαθέσιμες κλίνες στην περιοχή της αγίας Πελαγίας και στο Ηράκλειο.

Αναφορικά με τη σίτιση αρχιεπισκοπή ή από εταιρία catering με την οποία η Περιφέρεια Κρήτης έχει έρθει σε συνεννόηση.

Το θέμα όμως που προκύπτει είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τις κατοικίες υπό το φόβου πλιάτσικου.

Ήδη όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των περιοχών αυτών γύρω από το Αρκαλοχώρι ύποπτα οχήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους, οχήματα που δεν έχουν σχέση με την περιοχή και που τα βλέπουν για πρώτη φορά στα μέρη τους.

Φοβούμενοι μην τυχόν κάποιοι επιτήδειοι βρουν ευκαιρία για να κάνουν χρυσές δουλείες οι κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο προτιμούν να παραμείνουν στα χωριά τους σε ανοιχτό βέβαια χώρο παρά να μεταβούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Όπως τόνισε στο cretapost ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης, έχουν ήδη δεχτεί αιτήματα από προέδρους κοινοτήτων για να δοθούν σκηνές σε Πολιτιστικούς Συλλόγους προκειμένου να παραμείνουν οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές και να στηθούν οι σκηνές σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες.

Ωστόσο εκτός από τις σκηνές η πολιτεία θα πρέπει να προνοήσει να μοιράσει τρόφιμα και νερά στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.