, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Περισσότερες από… 9.000 κλήσεις για όσους "θα κάνουν δυο λεπτάκια"

Dimotiki_Astynomia (3)
Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Αύγουστο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η υπηρεσία, με βάση τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παράνομες καταλήψεις κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων.
Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν 52 συνολικά ποινικές και διοικητικές παραβάσεις σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) που εντόπισαν οι υπάλληλοι της  Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στους 53 ελέγχους που διενήργησαν διεκπεραιώνοντας ταυτόχρονα και 20 διοικητικές κυρώσεις (σφραγίσεις-αποσφραγίσεις, κ.ά.).
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς ανά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 11 κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου αλλά και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.
Παράλληλα, στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων σε οδούς του ιστορικού κέντρου και τμημάτων βασικών οδών στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα, κατά τη διεκπεραίωση των 109 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία μέσα στον Αύγουστο, βεβαιώθηκαν 9.040 τροχονομικές παραβάσεις.
Μέσα στον ίδιο μήνα και σε συνεργασία με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν πέντε κοινές επιχειρήσεις αστυνόμευσης της οδού Αγ. Δημητρίου, κατά τις ώρες αιχμής.
Τέλος, τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 305 θεωρήσεις του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.