Πήραν τριήμερη αναβολή οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

tourkoi-stratiwtikoi-aleksandroupoliΤριήμερη αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης με βάση την αυτόφωρη διαδικασία ζήτησαν και έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες Τούρκοι στρατιωτικοί, που νωρίτερα οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.
Οι οκτώ αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής, με το αιτιολογικό της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους, αίτημα που αποδέχθηκε η δικαστής κι έτσι η εκδίκαση στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειδικείο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, στις 12 μετά το μεσημέρι.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ στην περιοχή, οι οκτώ κρατούμενοι επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή, ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους. Ωστόσο, προηγήθηκε η προσαγωγή τους στο δικαστήριο κι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό το «ραντεβού» με την υπηρεσία ασύλου.
Όπως έγινε γνωστό, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης Φερών.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης του απήγγειλε χθες Κυριακή τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο, που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.