07:57, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Πήρε άδεια από τις φυλακές κι έκλεβε τσάντες στη Θεσσαλονίκη!

τσαντακιας
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 35χρονος που ενέχεται σε περιπτώσεις αρπαγών τσαντών. Η παράνομη δράση του έλαβε χώρα, ενόσω του είχε χορηγηθεί τακτική άδεια απουσίας από κατάστημα κράτησης.
Συγκεκριμένα, η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης και Αγίου Παύλου, οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη 35χρονου, κρατούμενου σε κατάστημα κράτησης της Χώρας, στον οποίο είχε χορηγηθεί τακτική άδεια απουσίας και στην εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών και κλοπών.
Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της απείθειας και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (08-04-2016), στην περιοχή της Άνω Πόλης, ο συλληφθείς, επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο αφαίρεσε την προηγούμενη ημέρα, από τη Σταυρούπολη, απόσπασε με τη χρήση σωματικής βίας, από 61χρονο, μία τσάντα που περιείχε κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
Από το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Ο συλληφθείς, κατά τον εντοπισμό του, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές των αστυνομικών, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχε, δύο ναρκωτικά δισκία, καθώς επίσης, το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του και ένα κινητό τηλέφωνο, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την περαιτέρω έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης Αγίου Παύλου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, την 07-04-2016 και ενώ του είχε χορηγηθεί τακτική άδεια απουσίας από κατάστημα κράτησης της Χώρας, χρησιμοποιώντας το παραπάνω κλεμμένο δίκυκλο, αφαίρεσε, με τη χρήση σωματικής βίας από τρεις (3) γυναίκες, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τις τσάντες τους, που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.160 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά τους έγγραφα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.