15:07, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

"Πλημμύρα"… διαρκείας στην Εγνατία! (ΦΩΤΟ)

nera
Φωτο Σάββας Αυγητίδης 
Σε… ποτάμι έχει μετατραπεί από χθες το πρωί η Εγνατία οδός, στο ύψος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, από «τρεχούμενα νερά». Ακόμη βέβαια δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον θα… πάει ο λογαριασμός, καθώς τα νερά συνεχίζουν να τρέχουν μέχρι και αυτή την ώρα, χωρίς να έχει διαπιστωθεί το σημείο της βλάβης.
Σε επικοινωνία του karfitsa.gr, μας διαβεβαίωσαν πως συνεργεία της εταιρίας έλεγξαν την περιοχή χωρίς να διαπιστώσουν κάποια βλάβη στο δίκτυο της ΕΥΑΘ. Όπως επεσήμαναν σε αρχική επικοινωνία, «εάν υπήρχε πρόβλημα σε τόσο κεντρικό δρόμο, θα είχαμε ενημερωθεί άμεσα από τον ΟΑΣΘ ή από τα ταξί που κινούνται από νωρίς το πρωί στο οδικό δίκτυο και όποτε υπάρχει κάποια βλάβη μας ενημερώνουν άμεσα». Στη συνέχεια, επιβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται για βλάβη του δικτύου τους και πιθανώς η διαρροή να προέρχεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ή από το εργοτάξιο του Μετρό.
Ακολούθως, επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του κατασκευαστικού τομέα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρο Στέτσικα ο οποίος, αφότου έστειλε συνεργείο για να ελέγξει τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για κάποια βλάβη που προέρχεται από το εργοτάξιο. «Παρότι τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας 39 ατόμων που συνεχίζουν να δουλεύουν σε καθημερινή βάση σε περίπτωση που προκύψει κάποια βλάβη ή πρόβλημα. Πρόκειται για ηλεκτρολόγους, μηχανικούς , ηλεκτρολόγους κτλ». Όπως είπε, το σημείο ελέγχθηκε και τα… νερά «τρέχουν» από το ΑΠΘ.
Από την πλευρά της διοίκησης του ΑΠΘ, δεν έχουν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, ενώ όπως είπε ο αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος  «θα στείλουμε την τεχνική υπηρεσία να δούμε τι συμβαίνει. Το πανεπιστήμιο δεν έχει δικό του νερό. Εάν υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο θα ενημερωθεί η ΕΥΑΘ, ειδάλλως θα επισκευαστεί το πρόβλημα από την τεχνική υπηρεσία».
Ελ. Καραβασίλη