φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Μέσα από την ημερίδα αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αρμοδιότητες, με τις μελέτες και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία τα περισσότερα έχουν κολλήσει στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων», είπε στον Alpha96.5 ο Πάρις Μπίλιας, πρόεδρος του Τμήματος κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αφορμή την ημερίδα για τα προβλήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Για τα έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην κινδυνεύει από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ο κύριος Μπίλιας είπε: «Υπάρχει ένα master plan που είχε γίνει και αφορά τον αστικό και περιαστικό ιστό της πόλης της Θεσσαλονίκης. Κάποια από τα έργα του masterplan έχουν υλοποιηθεί, κάποια κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή και κάποια πρέπει να βρεθούν χρήματα για να χρηματοδοτηθούν. Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 130.000.000€ αλλά είναι έργα αναγκαία και απαραίτητα για να μπορέσει να προστατευτεί η περιοχή της Θεσσαλονίκης».
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, σε ερώτηση γιατί τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε:
«Τα κύρια προβλήματα είναι ότι δεν γίνονται οι παρεμβάσεις που πρέπει στα ρέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό τους. Επίσης πολλά ρέματα έχουν μπαζωθεί, σε πολλά ρέματα έχουν γίνει παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως συνέπεια να μειώνουν την κοίτη των ποταμών, με αποτέλεσμα σε περιόδους πλημμυρικής παροχής να έχουμε αυτά τα φαινόμενα».
Σε ποιες Περιφέρειες ο πληθυσμός ζει με τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού
Tο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έδωσε σήμερα, Τρίτη 17/6, στη δημοσιότητα την Ετήσια Έκθεση του 2025 για την ελληνική οικονομία...