, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ποια είναι τα αιτήματα του μπλόκου της Νίκαιας προς τον Τσίπρα

agrotes4Με τρεις εκπροσώπους θα συμμετάσχει το μπλόκο της Νίκαιας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Πέμπτης. Η συνάντηση θα γίνει στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τη συνάντηση ζήτησαν οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
Οι Β. Μπούτας, Ρ. Μαρούδας και Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη συνάντηση, η οποία από πλευράς αγροτών έχει στην ατζέντα τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και την Τρίτη με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι:

  1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
  2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ «που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή». Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
  3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.