, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποια σχολεία της Θεσσαλονίκης θα αναβαθμιστούν;

sxoleioΤην επέκταση του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Η πρώτη φάση του έργου αφορά σε τρεις σχολικές μονάδες: το 55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλισθεί από το δάνειο «Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της ΚτΥπ ΑΕ. Το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί το πρώτο τρίμηνο 2015, έτσι ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Το έργο έρχεται ως φυσική συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αθήνα, που υλοποίησε η ΚτΥπ ΑΕ το καλοκαίρι 2013 και 2014. Ο στόχος του προγράμματος ήταν να αναδείξει την επίδραση των κοινωνικών και εκπαιδευτικών τάσεων στις υποδομές Παιδείας, επιτυγχάνοντας συγχρόνως το μέγιστο δυνατό όφελος για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενδεικτικά, οι εργασίες που θα εκτελεσθούν περιλαμβάνουν:

Την εφαρμογή χρωματικού κώδικα στους διαδρόμους ή/και τους κοινόχρηστους χώρους | τη χρήση έντονων χρωμάτων στα δάπεδα και τους τοίχους | τη χρήση γραφιστικών στοιχείων.

Την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού. [π.χ. κρεμάστρες, lockers]

Την εγκατάσταση πινάκων ανακοινώσεων από οικολογικά υλικά σε μεγάλες επιφάνειες.

Τη δημιουργία μικρότερων χώρων δραστηριοτήτων με καρέκλες/καναπέδες και τραπέζι.

Παράδοση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Παύλου Μελά

Επίσης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υποδομών, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 11 πμ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, Δήμου Παύλου Μελά, από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και το Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Θα ακολουθήσει αγώνας μπάσκετ.

Η ταυτότητα του έργου

Προσθήκη ΑΠΧ και αθλητικών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, Δήμου Παύλου Μελά
Προϋπολογισμός 3.430.000,00€ Συμβατική δαπάνη 2.981.934,05 €
Αναθέτουσα αρχή Δήμος Παύλου Μελά Ανάδοχος ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ ΑΕ
Υπογραφή σύμβασης 15.01.2013
Χρηματοδότηση Κτιριακές Υποδομές ΑΕ / Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Αντικείμενο Το έργο αφορά στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, Δήμου Παύλου Μελά. Το έργο υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.