, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις του Ψωμιάδη με τα… “δικά” του παιδιά!

Psomiadis

Της Χρύσας Κυριακού

Καλές σχέσεις με τα περισσότερα «παιδιά» του, όπως τα αποκαλεί, διατηρεί ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αν και, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, έχει πικραθεί κατά καιρούς από ανθρώπους που βοήθησε στο ξεκίνημα της καριέρας τους, δεν έχει να πει ευθέως κακή κουβέντα σχεδόν για κανέναν. Επιλέγει όμως τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη «ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου», όταν ερωτάται για τους πρώην συνεργάτες του.

Κοντά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη θήτευσαν σημερινοί περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην αντινομάρχες και αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές αλλά και δήμαρχοι, οι οποίοι ξεκίνησαν την πολιτική τους σταδιοδρομία στο πλευρό του τέως περιφερειάρχη. Και μπορεί ο ίδιος μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του περιφερειάρχη να αποφεύγει να μιλά ανοικτά για τις σχέσεις που διατηρεί με τους περισσότερους από αυτούς, δεν διστάζει όμως να πει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε και αυτοί να τραβήξουν όσα τράβηξε αυτός. «Δεν θέλω να κακολογήσω κανέναν, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλούς από αυτούς τους έχω εντάξει σε ένα εκκολαπτήριο αγνωμόνων και αχάριστων, που είχα δίπλα μου», αρκείται να σχολιάσει στην «Κ».

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης ξεκίνησε το 2003 από την ομάδα του Παναγιώτη Ψωμιάδη ως νομαρχιακός σύμβουλος και στη συνέχεια ως έπαρχος Λαγκαδά. Ο κ. Αναστασιάδης διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον τέως περιφερειάρχη και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι έχουν αλληλοβοηθηθεί κατά το παρελθόν. «Με έχουν κατηγορήσει ότι έχω στηρίξει την υποψηφιότητα του Σάββα ως βουλευτής. Δεν θέλω όμως να το σχολιάσω περισσότερο» αναφέρει ο ίδιος. Από την ομάδα του τέως περιφερειάρχη ξεκίνησε και ο σημερινός δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, ο οποίος διετέλεσε αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης στις διοικήσεις Ψωμιάδη και ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του. Οι δυο τους διατηρούν καλές σχέσεις αλλά χωρίς ιδιαίτερες επαφές. Καλές σχέσεις διατηρεί επίσης ο τέως περιφερειάρχης με τον πρώην στενό του συνεργάτη και σημερινό περιφερειακό σύμβουλο, Μιχάλη Τζόλλα, ενώ ουδέτερες είναι οι σχέσεις του με τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παππά, τον οποίο, όπως λέει ο κ. Ψωμιάδης, έχει στηρίξει στο παρελθόν τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδερφός του, Διονύσης.

Για άψογη συνεργασία τόσο με τον πρώην αντινομάρχη και σημερινό αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αβραμίδη, όσο και με τον πρώην αντινομάρχη, Δημήτρη Ευθυμιάδη κάνει λόγο ο κ. Ψωμιάδης ενώ ειδικά για τον δεύτερο αναφέρει ότι ήταν ο πιο σοβαρός του συνεργάτης. Ως έναν από τους πιο βασικούς του συνεργάτες και στυλοβάτη των διοικήσεών του χαρακτηρίζει τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο δήμαρχο, Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή. «Από τον Γιώργο κρατάω μόνο τις καλές στιγμές και όχι τις άσχημες», λέει χαρακτηριστικά.

Συνεργάτες με σοβαρό ρόλο και πιστούς χαρακτηρίζει επίσης τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βάνη και τον σημερινό πρόεδρο του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Γιάννη Παλαιστή.

Ανδράκι χαρακτηρίζει την πρώην αντινομάρχη και σημερινή περιφερειακή σύμβουλο, Έφη Βασιλειάδου ενώ τον ίδιο χαρακτηρισμό χρησιμοποιεί ο κ. Ψωμιάδης και για την εντεταλμένη σύμβουλο, Ελένη Φύκα, την οποία χαρακτηρίζει επίσης σοβαρή και πιστή συνεργάτη. Όσο για την πρώην αντιπεριφερειάρχη, Τζελίνα Μακραντωνάκη, ο τέως περιφερειάρχης αναφέρει ότι έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. «Τη βοήθησα όπως έπρεπε να το κάνω» λέει. Στις πιστές συνεργάτιδες του ο κ. Ψωμιάδης συγκαταλέγει τόσο την αντιπεριφερειάρχη, Αθηνά Αηδονά, όσο και την αντιπεριφερειάρχη, Γιάννα Τζάκη, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των διοικήσεών του. Με καλά λόγια ο Π. Ψωμιάδης μιλά και για την αντιπεριφερειάρχη, Χρυσούλα Κελεσίδου και για την Ανθή Πορφυριάδου, την οποία όπως λέει αδίκησε.

Με τη μόνη με την οποία ο τέως περιφερειάρχης δεν μιλιέται και το δηλώνει κιόλας είναι η πρώην έπαρχος Λαγκαδά και πολιτευτής της ΝΔ, Πόπη Καλαϊτζή, ενώ οι κακές σχέσεις που είχε με τον πρώην δήμαρχο Χαλκηδόνας, Γ. Μπίκο έχουν αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.