, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποινικές διώξεις και σε υπαλλήλους του ΟΛΘ για την εξαφάνιση τσιγάρων

LimaniΔύο υπάλληλοι του ΟΛΘ, ένας εκτελωνιστής και δύο εκπρόσωποι εταιρίας διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση εξαφάνισης μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων τσιγάρων, που αποκαλύφθηκε πέρσι το Φεβρουάριο.
O εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε να ασκηθούν -κατά περίπτωση- ποινικές διώξεις για κλοπή σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα σε ειδικό ανακριτή που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.
Πρόκειται για 2.078 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα -περί το 1 εκατ. πακέτα- τα οποία είχαν κατασχεθεί το 2000 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έκτοτε βρίσκονταν σε αποθήκη της ελεύθερης ζώνης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίστηκε ότι ανέρχονται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Την υπόθεση είχε φέρει στο «φως», με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΘ και ακολούθησε έρευνα των διωκτικών Αρχών.
πηγή ΑΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.