, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Ποιο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη ανοίγει για το κοινό στις 11 Απριλίου;

pisina-dimos-neapoli-sukewnΤις πρώτες τους βουτιές για τη φετινή θερινή περίοδο μπορούν να κάνουν οι πολίτες από τη Δευτέρα 11 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης-Συκεών στην οδό Λεχόβου 7, στο Πολυαθλητικό Κέντρο στην περιοχή Κρυονερίου (Συκιές), δίπλα στο δάσος.
Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους κολυμβητές σε ένα από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια, που είναι, επίσης, το μοναδικό με έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος, έγκριση διάθεσης υγρών αποβλήτων από την ΕΥΑΘ και πιστοποιητικό πυρασφάλειας!
Η συντήρηση και απολύμανση της κολυμβητικής δεξαμενής, ολυμπιακών διαστάσεων, έχει ολοκληρωθεί, όπως έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στεγανοποίησης των χώρων και αλλαγής των φίλτρων καθαρισμού. Από φέτος, μάλιστα, θα χρησιμοποιείται και ισοθερμικό κάλυμμα («κουβέρτα»), που μειώνει τις απώλειες θερμότητας του νερού και περιορίζει το ενεργειακό κόστος, ενώ παράλληλα επιμηκύνει και την κολυμβητική περίοδο.
Πεντακάθαρα νερά, ιδανική τοποθεσία, έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής προϊδεάζουν για ένα… δροσερό καλοκαίρι στο κολυμβητήριο του δήμου.
Ανοιχτό όλη την εβδομάδα
Το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό για το κοινό για ελεύθερη κολύμβηση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Λειτουργούν και φέτος τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά από 4 έως 14 ετών, καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Για τους ενήλικες, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης, aquaerobic, αλλά και κινητικής αποκατάστασης-μυϊκής ενδυνάμωσης.
Απαραίτητη για τη χρήση του κολυμβητηρίου είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης (παιδιάτρου για τα παιδιά και για τους ενήλικες δερματολόγου και παθολόγου (ή καρδιολόγου).
Οι ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα και από τις 8.30 έως τις 10 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ: Τηλ.: 2310.200327 & 2313.329560