, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιοι “γαλάζιοι” πρώην δήμαρχοι πάνε για βουλευτές;

dimarxeio

Της Χρύσας Κυριακού

Μετά την εκλογική τους ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές “γαλάζιοι” πρώην δήμαρχοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Ήδη μάλιστα ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος τόσο σε Θεσσαλονίκη, όσο και Αθήνα για μια πρώτη επαφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” ένας από τους πρώην δημάρχους που επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής είναι ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, ο οποίος διαθέτει μια μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μια θέση φαίνεται πως διεκδικεί και ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ευόσμου, Δημήτρης Χατζηβρέττας, ωστόσο, στο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο χωρά μόνο ένας από τους δύο, καθώς και οι δύο προέρχονται από την ίδια περιοχή και έχουν την ίδια δεξαμενή ψήφων.

Αλλά και ο πρώην δήμαρχος Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης φέρεται να έχει πει σε κοντινούς του ανθρώπους ότι θα τον ενδιέφερε η “μετακόμιση” στην κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο, όπως δηλώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην “Κ” δεν καλοβλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο διεκδικεί και ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής. Ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του πρώην υποψηφίου δημάρχου Χαλκηδόνας, Άρη Αραμπατζή. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.