, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη έκαναν συνεκπαίδευση με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε Κάρπαθο-Καστελόριζο (φωτο)

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 21 και την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 διεξήχθησαν συνεκπαιδεύσεις PASSEX (Passing Exercise) και ADEX (Air Defence Exercise) Μονάδων Πολεμικού Ναυτικού και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2).

Πιο αναλυτικά, στην συνεκπαίδευση του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022 οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, το ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και δύο Μαχητικά Αεροσκάφη F-4 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενώ σε εκείνη της Τρίτης 24 Μαΐου 2022 με το ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΚΑΣΟΣ και 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεγίστης.

Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου. Οι συνεκπαιδεύσεις συνέβαλλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

26_may_007
26_may_002
26_may_003
26_may_009
26_may_013

#Tags: ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.