, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πολυετείς ποινές κάθειρξης σε τρεις για την απαγωγή οικογένειας Ρώσων

dikastiria

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρεις άνδρες, για την απαγωγή Ρώσου επιχειρηματία, της συζύγου του και του γιου τους, πέρσι το καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Το δικαστήριο στον 43χρονο Ρώσο που φέρεται ότι σχεδίασε την απαγωγή, το επέβαλε  συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ στους δύο φερόμενους ως συνεργούς του, έναν 36χρονο από το Καζακστάν κι έναν 37χρονο Ρώσο, επιβλήθηκαν, αντιστοίχως, ποινές κάθειρξης 20 και 5 ετών.

Οι δύο πρώτοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, σε αντίθεση με τον τρίτο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε πέρσι τον Ιούλιο, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 43χρονος γνωρίζοντας για την άφιξη του 52χρονου μεγαλοεπιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον παρέλαβε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο των Μουδανιών, όπου ήδη βρίσκονταν η σύζυγος και ο γιος του θύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος οδήγησε τον 52χρονο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας σε μεζονέτα στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, την οποία είχε νοικιάσει ο 37χρονος συνεργός του.

Εκεί, χορηγήθηκαν στον επιχειρηματία υπνωτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, ενώ λίγες ώρες αργότερα πείστηκαν να πάνε στο ίδιο σημείο η σύζυγος και ο γιος του θύματος, στους οποίους χορηγήθηκαν επίσης υπνωτικά φάρμακα.

O 43χρονος φέρεται να ζήτησε από τα θύματά του 5 εκατ. ευρώ για να τους αφήσει ελεύθερους, ενώ, παράλληλα, άρπαξε από τον Ρώσο επιχειρηματία 3.000 ευρώ και μία πιστωτική κάρτα, με την οποία επιχείρησε να κάνει ανάληψη από τράπεζα.

Η περιπέτεια της οικογενείας τελείωσε, όταν ο 52χρονος κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση του 36χρονου που είχε αναλάβει χρέη «φύλακα» των απαχθέντων. Ο επιχειρηματίας ειδοποίησε παραθεριστές της περιοχής κι έτσι κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνοντας τους δράστες.

Ο 43χρονος απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι είχε οικονομικές διαφορές με τον επιχειρηματία. Τις πράξεις τους αρνήθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.