, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Μνημείο Ολοκαυτώματος παιδιά

Με την Πορεία Μνήμης κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Ποτέ Ξανά. 73 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπίρκεναου».
Η Πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.30 από την Πλατεία Ελευθερίας με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ φέτος συμμετέχουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.
Στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, στις 12.30, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του Δείκτη Μνήμης της Συνοικίας Μπάρον Χιρς, παρουσία και του Δημάρχου Τελ Αβίβ-Γιάφο, κ. Ρον Χουλνταΐ, καθώς και του επικεφαλής του International March of the Living, κ. Ααρόν Ταμίρ.
Στη συνέχεια, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Τάμμυ Μπεν Χαΐμ, ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ-Γιάφο, η αναπληρώτρια Πρύτανης του ΑΠΘ, Αριάνα Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, καθώς και ο Ααρόν Ταμίρ.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα δρώμενο που θα παρουσιάσει το τμήμα Γ2 του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης καθώς και με συναυλία της χορωδίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.