, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

"Ποτάμια" οι δρόμοι στη Χαλκιδική – Γειτονιές "κόπηκαν" στα δύο! (ΦΩΤΟ)

f7 copy
Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι ο δρόμος Ν. Φώκαιας – Αθύτου στη Χαλκιδική καθώς η νεροποντή μειώθηκε και έπεσε η στάθμη του ρέματος που περνούσε πάνω από το οδόστρωμα.
Στο μεταξύ, πολλές ζημιές έχουν προκληθεί στην παραλία της Ν. Φώκαιας, σε δρόμους και σε υποδομές. Κάτοικοι και φορείς της ζήτησαν να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας της παραλιακής ζώνης και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του δρόμου προς Άθυτο, ο οποίος κάθε φορά που βρέχει κόβεται σε δύο.
f9 copy
ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 το απόγευμα:
Αποκλεισμένη είναι αυτήν την ώρα η χερσόνησος της Κασσάνδρας καθώς οι έντονη βροχόπτωση που πλήττει την ευρύτερη περιοχή έχει ως αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστος ο δρόμος Ν.Φώκαιας – Αθύτου και ο δρόμος Κασσάνδρας – Σάνη. H κυκλοφορία έχει διακοπεί από και προς την χερσόνησο και η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών.
Κάθε φορά που βρέχει η κατάσταση γίνεται… έκρυθμη και μάλιστα στη νεροποντή του Σεπτεμβρίου έμεινε η Κασσάνδρα αποκλεισμένη για τουλάχιστον 3 ώρες. Παρά ταύτα και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων δεν έχει λυθεί το πρόβλημα στη Ν.Φώκαια.
“Πρόκειται για ένα πρόβλημα από την εποχή που η Νομαρχία Χαλκιδικής είχε κατασκευάσει το δρόμο, όπου τοποθετήθηκαν μικρές σωλήνες και δεν μπορεί να περάσει κάτω από το δρόμο όλος ο όγκος του νερού” εξήγησε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας, Αντώνης Μιχαλάκης.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς η βροχή είναι εντονότατη. “Βρίσκομαι στη Σίβηρη όπου και πάλι έχουμε μεγάλο πρόβλημα και το ρέμα έχει υπερχειλίσει. Παρότι καθαρίσαμε τα ρέματα και υπάρχει κανονική ροή προς τη θάλασσα ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Έχουμε πάλι προβλήματα στο κοιμητήριο της Κασσανδρείας” δήλωσε στο halkidikinews.gr o κ. Μιχαλάκης.
Η σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει τα κεντρικά και νότια του νομού Χαλκιδικής και έχουν σημειωθεί προβλήματα από την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία μέχρι τα Μουδανιά και τον Πολύγυρο. πηγή: www.halkidikinews.gr
χαλκιδικήf1f9 copyf7 copy
 
kasss1 copy kasss2 copy kasss3 copy kasss8 copy