, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Πότε θα παραλάβουν οι δικαιούχοι την κάρτα σίτισης απο τα ΚΕΠ

καρτα σιτισης
Εχει δοθεί η εντολή να πιστωθούν τα χρήματα στις κάρτες σίτισης που είναι ήδη στα ΚΕΠ αλλά δεν μπορούν ακόμη να δοθούν στους δικαιούχους του προγράμματος για την καταπολέμηση της Ανθρωπιστικής Κρίσης ενώ το δωρεάν ρεύμα και το επίδομα ενοικίου προχωρά κανονικά. Ετσι υπάρχει ενδεχόμενο να δοθούν οι κάρτες στο τέλος τις επόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αναπληρωτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου έχει ήδη δοθεί εντολή από τον κ. Μάρδα να πιστωθούν τα χρήματα στις κάρτες σίτισης ενώ έχουν ήδη λάβει τα pin των καρτών οι δικαιούχοι.
Ετσι σύμφωνα πάντα με την κ. Φωτίου την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νεότερες ανακοινώσεις για το πότε οι δικαιούχοι θα πρέπει να πάνε στα ΚΕΠ για να τις πάρουν.
Η προπληρωμένη κάρτα τροφίμων που πιθανότατα θα παραλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τα ΚΕΠ στα οποία υπέβαλαν την αίτηση και θα δύναται να χρησιμοποιηθεί μόλις παραλειφθεί και το PIN, με αποστολή από την Εθνική Τράπεζα στη διεύθυνση του δικαιούχου
Μετά την υποβολή συνολικά 300.226 αιτήσεων που αντιστοιχούν σε 633.288 ανθρώπους από τις 90.015 αιτήσεις που αφορούσαν το ενοίκιο, 66.442 πληρούν τα κριτήρια, 30.575 είναι οι τελικοί δικαιούχοι.
Οσον αφορά την παροχή ρεύματος και την επανασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας υποβλήθηκαν 140.366 αιτήσεις και από τις 89.288 που πληρούν τα κριτήρια όλες εγκρίθηκαν ως τελικοί δικαιούχοι. Σχετικά με τη σίτιση υποβλήθηκαν 293.786 αιτήσεις. Από αυτές πληρούν τα κριτήρια οι 233.198, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι είναι 145.359.
Πηγή: dikaiologitika.gr