, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Που βρήκε…κουβαδάκια ο Γιάννης Πανούσης;

panousis
Η αναδιάρθρωση της αστυνομίας είναι το κρίσιμο θέμα, σημείωσε ο Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ανακοινώνοντας πεζές περιπολίες από ομάδες 24 ατόμων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ανεξάρτητα από τα Α.Τ της περιοχής, επέκταση αλλά και ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, καθώς και περιοδείες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Χθες το βράδυ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, μαζί με τον επιτελάρχη και τον Αττικάρχη, περιόδευσαν από τις 12 έως τις 2 σε Ομόνοια, Άγιο Παντελεήμονα, Βικτώρια και Μοναστηράκι και διαπίστωσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.
Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την τοποθέτηση του αναπληρωτή-συντονιστή γενικού γραμματέα για θέματα μετανάστευσης. Πρόκειται για τον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος θα συντονίζει τη δράση της αστυνομίας του Λιμενικού, αλλά και θα είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Για το μεταναστευτικό είπε ότι δέχθηκε προτάσεις από τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τις οποίες είπε ότι δεν τον ικανοποιούν, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο.
Τέλος, για τις 100 ημέρες του στο υπουργείο, είπε ότι έφυγαν από τη φύλάξη προσώπων 1.002 αστυνομικοί όμως, όπως ανέφερε, ελάχιστοι πήγαν στα αστυνομικά τμήματα, καθώς πολλοί επέστρεψαν σε βουλευτές, άλλοι έκαναν χρήση των αδειών που δεν είχαν πάρει χρόνια κι έτσι ελάχιστοι βγήκαν στο δρόμο.
«Αυτό όμως είναι άλλο θέμα, εμείς ως υπουργείο πήραμε 1.002 από την υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων» τόνισε.
Είπε επίσης ότι «πήραμε 290 αυτοκίνητα από την ίδια υπηρεσία, που ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Έκαναν άλλες δουλειές, πήγαιναν στη θάλασσα, εξυπηρετούσαν ανάγκες κυριών, βρήκα μέχρι και κουβαδάκια», είπε ο ίδιος.
Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.