, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πού χρειάζεστε αντιολισθητικές αλυσίδες

ËÁÌÉÁ - ÊÁÊÏÊÁÉÑÉÁ ÊÁÉ ÓÖÏÄÑÇ ×ÉÏÍÏÐÔÙÓÇ.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Από χθες τη νύχτα χιονίζει σ’ ολόκληρο το νομό Φλώρινας, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Έδεσσα, την Καστοριά και την Κοζάνη.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν από τα ξημερώματα κάτω από το μηδέν (-5 στη Φλώρινα,-4 στα Γρεβενά, -3 στην Καστοριά και την Κοζάνη, -2 στο Κιλκίς, -1 στη Θεσσαλονίκη).

Η ισχυρή χιονόπτωση της νύχτας αλλά και ο παγετός που επικρατεί, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων η οποία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας από το 16ο έως το 25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρη την Εγνατία οδό αλλά και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σήμερα Σάββατο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο και μέχρι αργά το βράδυ και στα Δωδεκάνησα.

Αύριο Κυριακή από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρώτικων περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μέτρα.

Από το απόγευμα σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιώτικες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τέλος, τη Δευτέρα (29-12-2014) τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

 

 

#Tags: Κοζάνη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.