, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πουλούσε νοθευμένα ποτά μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

pota
Μέσω πλασματικού προφίλ που είχε δημιουργήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επιχείρησε να διαφημίσει και να διοχετεύσει το παράνομο εμπόρευμά του στην εγχώρια αγορά. Ο λόγος για έναν εισαγωγέα και διακινητή λαθραίων αλκοολούχων ποτών, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη κατόπιν επιτυχημένης συνεργασίας αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για 45χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Πλαστογραφίας», της παράβασης του Νόμου «περί  Τελωνειακού Κώδικα», της «Φορολογικής Νομοθεσίας» και άλλων συναφών διατάξεων.
pota2
Προηγήθηκε χθες (14-05-2015) το μεσημέρι, συντονισμένη – αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης δύο αποθηκευτικοί χώροι, όπου ο 45χρονος απέκρυπτε και νόθευε οινοπνευματώδη ποτά.
POTA
Κατά την επιτόπια αστυνομική έρευνα, εντοπισθήκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 463 φιάλες αλκοολούχων ποτών
  • Αυτοκόλλητες ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών
  • Ένας σκληρός δίσκος
  • Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων
  • χειρόγραφες σημειώσεις
  • Ηλεκτρονικά αρχεία κενών ή παραποιημένων δελτίων ταυτότητας
  • Λίστες με φορολογικά στοιχεία άλλων προσώπων

Σημειώνεται ότι, μέρος των αλκοολούχων φιαλών που κατασχέθηκαν εισήχθησαν από το εξωτερικό, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, ενώ άλλες περιείχαν άγνωστης προέλευσης αλκοόλη, η οποία στη συνέχεια μεταγγιζόταν σε κενές φιάλες επώνυμων  εταιρειών, τις οποίες ο 45χρονος συνέλλεγε από κάδους απορριμμάτων.
Επίσης εκτιμάται ότι, από την παράνομη δραστηριότητα του συλληφθέντα οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις που απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.