, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Πράσινο φως» από ΣτΕ για το τζαμί στον Βοτανικό!

mousoulmanoi-prosefxi«Ναι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην συνέχιση των εργασιών για την ανέγερση του τζαμιού στον Βοτανικό, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι ισχυρισμοί των οποίων κρίθηκαν αβάσιμοι.
Το Δ” τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή 11 κατοίκων ανάβοντας το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του τεμένους για την κάλυψη της θρησκευτικής λατρείας των μουσουλμάνων που ζουν στην περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με τα σχέδια της πολιτείας, το τζαμί έκτασης 850 τ.μ και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών θα λειτουργήσει σε κτίριο το οποίο θα χρειαστεί να μετασκευαστεί σε περιοχή 17 στρεμμάτων, στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.
Το ΣτΕ έκρινε ότι δεν υποβαθμίζεται το περιβάλλον με την ανέγερση του τεμένους και πως η κατασκευή του “δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό». Επίσης κρίθηκε ότι ότι η κατασκευή του δεν αντιβαίνει στο νέο Οικοδομικό Κανονισμό.
paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.