, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Γέμισαν το Λευκό Πύργο για… συμπαράσταση στην ελληνική κυβέρνηση (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (17)Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ζαβλιάρης-Φωτογραφίες: Σοφία Δρακοπούλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση στην πλατεία Λευκού Πύργου. Ο κόσμος που προσέρχεται συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην παραλιακή Λ. Νίκης να πραγματοποιείται με δυσκολία.
Οι διαδηλωτές δεν κρατούν κομματικές σημαίες παρά μόνο ελληνικές και πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα κατά της Μέρκελ την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Το κάλεσμα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο και έγινε σύντομα σημείο αναφοράς τόνιζε: «Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».
diamarturia-lefkos-purgos3 diamarturia-lefkos-purgos2leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (1) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (2) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (3) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (4) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (5) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (6) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (7) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (8) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (9) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (10) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (11) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (12) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (13) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (14) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (15) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (16) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (17) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (18) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (19) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (20) leukos-purgos-dimarturia-kuvernisi (21)