04:09, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης υπολογιστών από τον ΟΑΕΔ

pc 2Πρόγραμμα κατάρτισης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα διεξάγει ο ΟΑΕΔ το οποίο θα υλοποιηθεί από την Microsoft Hellas και αφορά την δωρεάν διδασκαλία μαθημάτων πληροφορικής.
Μέχρι στιγμής από την 26η Φεβρουαρίου που άρχισαν να γίνονται οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 23.000 αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα αυτό.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι παρακάτω στόχοι:
1.         Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
2.         Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:
a.         Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
b.         Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της  πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
c.         Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του www.oaed.gr.