, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρωί πρωί και με βροχή το κέντρο της Θεσσαλονίκης γέμισε… ξένους!

touristes2 copy
«Γέμισαν» για άλλη μια φορά, αν και η μέρα είναι βροχερή, το κέντρο της Θεσσαλονίκης οι τουρίστες.
Νωρίς το πρωί ένα πούλμαν τους «κατέβασε» στην περιοχή των Άνω Λαδάδικων ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Χρηματιστηρίου και τη Βαλαωρίτου. Περπάτησαν πάνω στα στενά δρομάκια της περιοχής και «χάζεψαν» τα μαγαζάκια και τις μικρές εναπομείνασες παραδοσιακές επιχειρήσεις.
touristes1 copy
«Η Θεσσαλονίκη κατάφερε μέσα στην τελευταία τριετία με τη δυναμική πολιτική εξωστρέφειας που ασκήθηκε από το δήμο και αγκαλιάστηκε από τους υπόλοιπους φορείς να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η παρουσία των ξένων τουριστών είναι πια ορατή στην πόλη 12 μήνες το χρόνο. Από το 2014 και μετά μας απασχολεί η αναβάθμιση των δικών μας υπηρεσιών, έτσι ώστε εκτός από τα καλά ξενοδοχεία, το εξαιρετικό φαγητό και την αξέχαστη “ζωή στο δρόμο” (street life) να υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, εναλλακτικοί λόγοι για να έρχονται διαφορετικών και ποικίλων επιθυμιών επισκέπτες στην πόλη μας» αναφέρει στην Karfitsa ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.
Βαγγέλης Στολάκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.